Остеоартритис

Остеоартритис Претставува најчестата форма на артритис, кој влијае на милиони луѓе ширум светот. Тоа се случува кога заштитната ‘рскавица на краевите на вашите коски се намалува со текот на времето. Остеоартритисот може да го оштети зглобот во вашето тело, нарушувањето најчесто ги зафаќа зглобовите во вашите раце, колена, колкови и ‘рбет. Симптомите на остеоартрити обично…

Read More